Zonnepanelen zijn in Nederland ongekend populair. Bijna 2 miljoen huishoudens hebben ze inmiddels en genereren op die manier voordelige schone energie. Nu je misschien zonnepanelen hebt op je huis in Nederland wil je ze misschien ook wel op je (toekomstige) huis in Spanje.
Net als in Nederland zijn er ook in Spanje aantrekkelijke subsidies om de aanschaf van zonnepanelen te stimuleren. Voor consumenten maken deze subsidies de terugverdientijd aanzienlijk korter. Deze subsidies in combinatie met het aantrekkelijke klimaat maken de investering nog interessanter.
Net als de Nederlandse overheid wil ook de Spaanse overheid snel vergroenen en minder afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen. Omdat voor veel mensen de aanschaf van zonnepanelen nog steeds een financiële afweging is, zijn er diverse subsidies om mensen over de streept te trekken. Om het makkelijk voor je te maken hebben we de subsidieregelingen even voor je op een rij gezet:
Ga je zonnepanelen installeren dan is het mogelijk om een subsidie aan te vragen op de ICIO. De subsidie die je krijgt kan worden afgetrokken van de belasting die je moet betalen. Het is een eenmalige subsidie. Het bedrag dat je mag aftrekken varieert per gemeente en kan oplopen tot 95% van de te betalen belasting.
Als je zonnepanelen plaatst op je woning in Spanje dan heb je recht op een korting op je onroerendzaakbelasting. Deze korting bedraagt maximaal 50% van de onroerendzaakbelasting van dat jaar. Dit percentage kan nog verschillen per gemeente. Sommige gemeentes geven meer dan 50%.
De Europese Unie heeft 1,32 miljard euro toegekend om het eigen verbruik van schone energie te bevorderen. Subsidies van maximaal 600 euro per kWp zijn beschikbaar voor installaties met een vermogen kleiner dan 10 kWp.
Huiseigenaren kunnen tot 20% van de investering in zonnepanelen aftrekken van hun belastbaar inkomen, met een maximum van 5.000 euro per jaar. Als er bovendien een energiebesparing van 30% wordt gerealiseerd, kan dit oplopen tot 40% van de investering met een maximum van 7.500 euro per jaar.
Sommige regio’s bieden extra belastingvoordelen of premies bovenop nationale subsidies. De voorwaarden en bedragen variëren per regio, afhankelijk van lokale energiedoelen en financiële mogelijkheden. Het is altijd goed om bij regionale autoriteiten te informeren naar beschikbare subsidieregelingen in de betreffende omgeving.
Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.
Wilt u meer informatie over de Second Home Beurs? Neem gerust contact met ons op via onderstaande gegevens:
Bekijk het volledige overzicht van makelaars die bij ons deelnemen en adverteren
Bekijk het overzichtWilt u als particulier uw tweede huis verkopen? Plaats uw vakantiewoning in ons netwerk van websites en bereik gemakkelijk potentieel geïntereseerden.
meer informatieCopyright - Second Home Beurs - Algemene Voorwaarden | Privacy Statement | Powered by Invitado